Twents Jeugd Harmonie Orkest (TJHO)

TJHO

De combinatie tussen plezier hebben in het samen muziek maken en plezier hebben buiten de repetities om, dat typeert het Twents Jeugd Harmonie Orkest. In de leeftijd van tweede klas voortgezet onderwijs tot 23 jaar kun meespelen bij het TJHO. Voorwaarde daarvoor is dat je een B-diploma hebt gehaald. Is dat niet het geval, dan kun je auditie doen.

Het TJHO is een jong, swingend orkest, dat talent, kwaliteit en jeugdig enthousiasme uitstraalt. De leden worden ongeveer vier keer per jaar uitgedaagd door uitvoeringen op een stevig muzikaal niveau. Daarnaast streeft het orkest ernaar om één keer in de twee jaar een muziek-theaterproductie uit te voeren. De twee jaarlijkse concertreis, ter voorbereiding van deze muziek-theaterproductie, is een fenomeen waar de leden uit het TJHO al lang van te voren naar uitkijken en belangrijk bij de teamvorming van het orkest.

Dirigent: Kimmy Reef

Website: www.kimmyreef.nl

Repetitietijd: vrijdagavond van 19:30 uur tot 21:45 uur

Locatie:
Verenigingsgebouw ‘de Klankkast’
Weusthagstraat 1
7556 ZA Hengelo

 

Concertreis Olonzac 2019

Op 12 juli j.l. 2019 vertrok het orkest met de bus naar Olonzac in Zuid Frankrijk om daar twee weken te repeteren, concerten te geven, veel plezier te hebben en vooral ook de muziektheaterproductie insecTJHOtel voor te bereiden. Een dag eerder was er al een grote vrachtwagen naar Olonzac vertrokken met daarin niet alleen bagage en tenten, maar vooral ook heel veel materialen voor het nog te maken decor en rekwisieten, en alle techniek voor beeld en geluid. In de weken voorafgaand aan de reis was er al hard gewerkt aan kostuums en voorbereidingen van het decor. Maar in Olonzac is ook nog heel hard gewerkt en gerepeteerd door iedereen om alles, muziek en beeld, klaar te krijgen voor de première in Frankrijk op woensdag 24 juli. En dat is gelukt !! De première was een groot succes. Het decor was indrukwekkend en al helemaal op maat voor de voorstellingen in de grote zaal van de Schouwburg Hengelo. De voorstelling in Frankrijk ging erg goed. Beeld en muziek bleken mooi met elkaar verweven. Ruim 250 Franse (en Nederlandse) bezoekers hebben van de voorstelling genoten. De reacties waren lovend.  Het TJHO haalde er de Franse krant ‘Midi Libre’ mee (op de foto een link naar het artikel).

Hieronder volgen enkele foto’s van de concerten in Olonzac. Voor foto’s van de première van insecTJHOtel in Frankrijk klikt u op armonia.nl/theaterconcerten