TJHO wint prijs voor de beste presentatie tijdens Hanzefestival

De orkesten die zondag aan het Hanzefestival in Zutphen deelnamen werden uitgedaagd zich te presenteren binnen het thema: ‘Waar kom je vandaan”. Het Twents Jeugd Harmonie Orkest TJHO, onder leiding van dirigente Kimmy Reef, heeft een prachtig optreden verzorgd waar onder meer is stilgestaan bij het 150 jaar jubileum van Stork.

 

Een logische keuze omdat het TJHO onderdeel uit maakt van muziekvereniging Armonia, opgericht door Stork. Aan de hand van de muziek werd een stukje geschiedenis van Stork in beeld gebracht met behulp van beeldmateriaal en toneel. Daarnaast werden enkele scènes gespeeld van de verschillende muziektheater producties die het TJHO de afgelopen jaren op de planken heeft gezet.

 

Ook werd er een kwalitatief fraai staaltje harmonie muziek door het jeugdorkest neergezet met de compositie Danzon no 2 van de componist Arturo Marquez.

Het Hanzefestival voor blaasmuziek wordt tweejaarlijks georganiseerd door het MUI Musidesk. Een jury beoordeelde zowel de muzikale prestatie als de presentatie van de orkesten. Op deze manier stond niet alleen het orkest, maar ook het ontstaan van de vereniging in het zonnetje. Musidesk loofde de prijs uit aan TJHO, omdat het zich hierin op de beste manier liet zien en horen. De gewonnen prijs bestaat uit een compositieopdracht ter waarde van 1.500 euro en werd onder luid gejuich van de TJHO’ers en meegereisde fans in ontvangst genomen. De vereniging is natuurlijk reuze trots en feliciteert Kimmy en alle orkestleden van harte met deze knappe prestatie!!